גבינה טבעונית מגורדת
המבורגר צמחי
כדורי פלאפל
מחמאה
מלאווח
מרגרינה
פיצה משולש גבינה
בורקס גבינה
בורקס תפו”א
בצק עלים
ג’חנון
גבינה טבעונית מגורדת היא תחליף גבינה המיועד לטבעונים ולאנשים המעוניינים להימנע ממוצרי חלב. הגבינה מיוצרת מחומרים צמחיים כמו שקדים, קוקוס או סויה ומיועדת לשימוש במנות כמו פיצות, לזניות, פשטידות וטוסטים. המוצר מותך בקלות ומעניק מרקם דומה לגבינה רגילה, תוך שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים וללא כולסטרול. הגבינה המגורדת מוסיפה טעם עשיר ומרקם קרמי למגוון מנות, מהווה פתרון נהדר לאנשים שמחפשים אלטרנטיבה טבעונית לטעמה המסורתי של הגבינה.
המבורגר צמחי הוא תחליף בשר המבוסס על חלבונים צמחיים כמו סויה, חיטה או קטניות. הוא מתובל בעדינות ומיועד לצלייה על הגריל או במחבת. ההמבורגר הצמחי מעניק חוויית אכילה דומה לזו של המבורגר רגיל מבחינת מרקם וטעם, אך הוא ידידותי יותר לסביבה ובעל ערכים תזונתיים גבוהים, כמו כמות חלבון גבוהה וללא כולסטרול. ההמבורגר הצמחי מתאים להגשה בלחמנייה עם תוספות כמו חסה, עגבנייה ורטבים, ומהווה אופציה מעולה לצמחונים, טבעונים ואנשים המחפשים להפחית את צריכת הבשר.
כדורי פלאפל הם קציצות מטוגנות, העשויות בעיקר מחומוס טחון, פטרוזיליה, בצל ושום, מתובלים במגוון תבלינים כמו כמון וכוסברה. הפלאפל הוא מאכל מזרח-תיכוני קלאסי, המוגש לרוב בפיתה עם טחינה, סלט וירקות טריים. כדורי הפלאפל פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, ומהווים מקור מעולה לחלבון צמחי ולסיבים תזונתיים. הם מהווים נשנוש קל או מנה עיקרית וניתנים להכנה ביתית או לקנייה קפואה ולהכנה מהירה.
מחמאה היא תחליף חמאה העשוי משמנים צמחיים, המיועד לאפייה, בישול ומריחה. היא מתאימה במיוחד למי שנמנע ממוצרי חלב, כמו טבעונים ואנשים בעלי רגישות ללקטוז. מחמאה בעלת מרקם חלק וטעם עדין, המשתלב היטב במגוון מתכונים כמו עוגות, עוגיות, מאפים ובצקים. ניתן להשתמש בה גם לטיגון והיא מעניקה למנות טעם עשיר ומרקם קרמי.
מלאווח הוא בצק שמרים מטוגן, עגול ושכבות, הנפוץ במטבח התימני. המלאווח מתאפיין במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, והוא נחשב למאכל מסורתי פופולרי. ניתן להגיש אותו עם רסק עגבניות וביצה קשה, או למלא אותו במגוון תוספות כמו גבינות, ירקות או בשר. המלאווח מגיע במצב קפוא וניתן לטיגון מהיר או אפייה בתנור.
מרגרינה היא תחליף חמאה המיוצר משמנים צמחיים, ונפוצה בעיקר באפייה ובישול. היא מתאימה להכנת עוגות, מאפים ומאכלים מטוגנים, ומעניקה להם מרקם עשיר ורך. מרגרינה מכילה פחות שומן רווי מאשר חמאה, ולכן משמשת כתחליף טבעוני ואפשרות פחות משמינה במתכונים הדורשים שומן מוקשה.
פיצה משולש גבינה היא פיצה אישית קפואה, המוכנה מחומרים איכותיים ומצופה בגבינה מותכת. הפיצה מגיעה בצורת משולש, קלה ומהירה להכנה בתנור או במיקרוגל. מושלמת לארוחה קלה ומהירה או כנשנוש לילדים. הפיצה משלבת טעמים מסורתיים של בצק פריך וגבינה מותכת, מה שהופך אותה לאחת המנות האהובות בכל בית.
בורקס גבינה הוא מאפה בצק עלים פריך ממולא בגבינה. הבורקס מגיע מוכן לאפייה, והופך במטבח למנה חמה, קריספית ורכה מבפנים. מתאים לארוחת בוקר, ערב או כנשנוש בין הארוחות, וניתן להגיש אותו לצד סלטים, ביצים קשות או יוגורט. הבורקס פופולרי במיוחד בישראל ומוגש גם באירועים משפחתיים או חגיגות.
בורקס תפוחי אדמה הוא מאפה ממולא במחית תפוחי אדמה מתובלים, עטוף בבצק עלים פריך וטעים. הבורקס קל להכנה – מגיע קפוא ומוכן לאפייה בתנור. הוא מתאים לארוחות בוקר, ערב או נשנוש טעים בין הארוחות, וניתן להגיש אותו לצד סלטים טריים או רטבים שונים.
בצק עלים הוא בצק רב-שכבתי פריך, המיועד לשימוש במגוון מאפים כמו בורקסים, פשטידות, קישים ומאפים מתוקים כמו קרואסון. הבצק עובר תהליך קיפולים היוצר שכבות דקות ועדינות, מה שמקנה למאפה מרקם פריך וזהוב לאחר אפייה. בצק עלים קפוא מהווה פתרון נוח לאפייה ביתית, ומאפשר גמישות ביצירת מאפים ביתיים בצורה מהירה.
ג’חנון הוא מאפה תימני מסורתי, המורכב מבצק שמרים עדין ורך, המגולגל ומבושל באיטיות בתנור למשך שעות ארוכות. הג’חנון מוגש לרוב עם רסק עגבניות, ביצה קשה וחריף, ומהווה מנה פופולרית בשבתות ובאירועים מיוחדים. הג’חנון הקפוא מוכן לאפייה, וניתן לחממו בתנור במהלך הלילה לקראת שבת בבוקר.